van toevoegingen en geen suiker. Ook adviseert men om

van water
Water is een onmisbaar product voor je lichaam. Het versterkt ons afweersysteem en we hebben minder kans op ziektes. Water helpt bij het verteren en opnemen van eten. Ons lichaam bestaat meer dan de helft uit water. Een persoon moet dit evenwicht constant handhaven. We weten allemaal dat een persoon dagelijks veel water moet drinken. Dit word ons verteld door artsen en voedingsdeskundige. 
Hier onder ziet u negen redenen waarom het nodig is om water te drinken:

Water is een hele belangrijke energiebron voor ons lichaam. En dit is heel logisch als we rekening houden met het feit dat ons lichaam ongeveer 75% uit water bestaat. Als de verhouding verstoort is, neemt de werkcapaciteit af en de persoon wordt trager.
Water is nodig voor ons om voedingsstoffen en zuurstof te leveren aan alle delen van het lichaam. Dit komt door het feit dat water samen met de bloedstroom circuleert. Het werkt als een oplosmiddel voor voedingsstoffen en zouten, waardoor ze beter worden opgenomen.
Water verwijdert schadelijke stoffen uit ons lichaam. Zogenaamde afvalstoffen of toxines gaan uit met urine en zweet. Dit is een van de belangrijkste reden waarom je veel water zou moeten drinken. 
Water helpt ook met afvallen, daarom wordt het aangeraden om veel te drinken tijdens een dieet. In water zitten geen chemische toevoegingen en geen suiker. Ook adviseert men om een glas water te drinken voor het eten. Aangezien er geen calorieën in water zitten kan je water niet als vervanger van voedsel gebruiken.
Water heeft een goed effect op de huid, het reinigt en bevochtigt het huid. Als resultaat ziet de huid er jong en gezond uit. Een uitgedroogde huid, in tegendeel, wordt bleker en ziet er gerimpeld uit. In het algemeen is de situatie met nagels en het haar vergelijkbaar. Bij tekort aan water worden alle processen verstoord en komen er geen voedingstoffen in de nagelplaten en haarzakjes terecht. Bij een goede waterverbruik worden de nagels sterker en begint het haar te glanzen.
Water kan niet direct een infectieziekten of nierfunctie verbeteren. Het heeft echter invloed op het werk van deze organen. Giftige stoffen worden in je lichaam verzameld en er wordt een gunstig omgeving gecreëerd voor de groei van de bacteriën. Het gevolg daarvan is dat er kans is op ontsteking. Om dat te voorkomen is het nodig om genoeg water te drinken.
Bij gebrek aan water in het lichaam stopt de maag met het produceren van de juiste hoeveelheid maagsap. Dit kan leiden tot ziektes. Maagzweren en gastritis verschijnen ook als gevolg van een gebrek aan water in het lichaam. Het is goed voor de spijsvertering om citroensap in je water toe te voegen

We Will Write a Custom Essay Specifically
For You For Only $13.90/page!


order now
x

Hi!
I'm Dianna!

Would you like to get a custom essay? How about receiving a customized one?

Check it out